Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20 000 маркови“

...
Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20 000 маркови“
Коментари Харесай

Иззеха над 22 тона фалшив прах за пране на границата с Турция

Над 22 тона подправен прахуляк за пране и близо 20 000 „ маркови “ стоки откриха митническите служители при две обособени инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция. Това оповестяват от Агенция " Митници ".
Прочетете още
При един от случаите, на 08 февруари, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Словения. Водачът- турски жител, показва пред митническите служители документи за транспортираната стока – перилни препарати.

Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в товарното помещение, се установяват 22 360 кг прахуляк за пране в опаковки от по 6 кг. Всички опаковки са с логото на известна комерсиална марка. За случая е известен правопритежателят на марката, който е потвърдил, че стоката е подправена.

В същия ден, в различен товарен автомобил с турски регистрационен номер, са открити 19 800 продукта, по-голяма част - хартиени етикети, с обозначения на предпазени търговски марки. Според показаните документи от лидера - турски жител, той превозва текстилни произведения от Турция за Полша.

При осъществената щателна митническа инспекция в товара са установени 112 кашона, съдържащи 13 875 хартиени етикета, 2712 мъжко и дамско облекло, 2121 чифта спортни обувки и 1092 чанти, всички със знаци на търговски марки. В осъществяване на Европейски правилник 608/2013 по отношение на отбрана на интелектуалната собственост стоките са арестувани. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните марки.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 145 000 продукта и 44 тона прахуляк за пране със знаци на регистрирани търговски марки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР